Over van Griensven & van Griensven

Welkom op de website van ‘van Griensven & van Griensven’.

VGVG is een jong en professioneel bureau voor ruimtelijk ontwerp en advies.

Wij zijn gespecialiseerd in ruimtelijk ontwerp, het inrichten en uitvoeren van bouwprocessen, het opstellen van bestemmingsplanwijzigingen, visies en adviezen rondom uw vastgoed en uw specifieke vraagstukken. VGVG beschikt over een groot netwerk en twee generaties aan ervaring binnen de bouwwereld en wij gaan altijd met de klant op zoek naar de meest passende oplossing voor uw specifieke vraagstuk.

Heeft u vragen neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!

Over Co van Griensven

Mijn naam is Co van Griensven. Mijn passie is Architectuur & Stedenbouw. Ik geloof in een wereld waarin iedereen toegang heeft tot een gezonde , betaalbare en inspirerende leefomgeving, ongeacht zijn of haar financiële of sociale status.

Als kind zag ik mijn vader als Architect vroeger al woningen, interieurs en meubels ontwerpen. Ik was als spelend kind geïnspireerd door zijn werk en begon met het nabouwen van woningen, games en fantasieobjecten in de vorm van maquettes. Sindsdien ben ik mij bewust van mijn fysieke, ruimtelijke en vormbare leefomgeving en wist ik dat ik naar de ‘Academie van Bouwkunst’ wilde om zo na mijn afstuderen actief als Stedenbouwkundige en Architect een bijdrage te kunnen leveren aan een gezonde, toegankelijke, betaalbare en inspirerende leefomgeving voor iedereen.

Om daar te komen en deze grote ambitie waar te maken moest ik onderaan beginnen. Daarom ben ik na de middelbare school naar het ROC in Eindhoven gegaan om de opleiding ‘Bouwkunde’ te volgen. Tijdens deze 4 jarige opleiding heb ik veel bouwkundige kennis opgedaan en zijn alle facetten van planning tot detaillering, houtbewerking en metselen, constructies berekenen en historie van Architectuur & Stedenbouw voorbijgekomen.

Na deze opleiding te hebben afgerond ben ik de 4 jarige opleiding ‘Stedenbouw & Civiele Techniek’ gaan volgen aan de Avans Hogeschool in Tilburg. Ik heb bewust voor stedenbouw gekozen om mijn scoop op het vakgebied stedenbouw en de kracht van ontwerp op grotere schaal te vergroten. Ik ben van mening dat onze leefomgeving niet stopt bij de voordeur maar we altijd onze thuissituatie in een context moeten plaatsen. Het overzien van de samenhang tussen meerdere aspecten en het grotere plaatje van bouwkundig detail tot gebiedsontwikkeling en alles daar tussenin, spreken mij enorm aan.

Om een volgende stap te maken in mijn carrière ben ik na mijn Hbo opleiding verder gaan studeren aan de Fontys Academie van Bouwkunst. Tijdens deze master opleiding voor Architectuur & Stedenbouw heb ik beide disciplines, zowel Architectuur als Stedenbouw kunnen bestuderen en combineren. De Academie was voor mij de ideale werk en studeer omgeving om mijzelf verder te ontwikkelen als professional naast mijn werkzaamheden in de praktijk.

Nu, na 12 jaar gestudeerd te hebben, vele stages te hebben gelopen en veel werkervaring op te hebben gedaan ben ik precies daar waar ik na mijn middelbare opleiding  wilde staan. Nu is het tijd dat ik deze volhardheid en voorliefde voor mijn vakgebied naar de praktijk ga brengen.

Om andere mensen in de praktijk te kunnen inspireren en voorzien van deskundig advies bij het vormgeven van hun persoonlijke leef-en werksituatie, heb ik in 2015 vanGriensv&vanGriensven opgericht. Dit is een klein bureau voor Architectuur en Stedenbouw. Ik ben een ontwerper en ik wil mijn klanten via mijn ontwerpen en werkwijze graag inspireren en helpen bij het vormgeven van een gezonde, betaalbare, toegankelijke maar vooral inspirerende leefomgeving. vGvG biedt deskundig advies op gebied van Architectuur & Stedenbouw. Dit betekend dat vGvG meedenkt over uw woon, werk en leefsituatie of het nu een woning, een interieur, een meubel, een landgoed of een stedelijk gebied is.

Uw vraagstuk is mijn uitdaging!